Mosterd
 |
Hou je van mosterd ?
Wij bieden u een ruim
assortiment
verschillende soorten
mosterd & dressings
met kruiden aan
|
 |
Zwarte mosterd of bruine mosterd is een eenjarige kruidachtige plant in de kruisbloemenfamilie die voor haar zaden gekweekt wordt als specerij.
De plant heeft een bloemtros van gele bloemen.
De specerij mosterd wordt van de zaden van de plant gemaakt, waarbij het zaadomhulsel van hauw verwijderd wordt.
De olie waaruit mosterd gemaakt wordt komt uit de zaden.
Deze worden hiervoor gemalen of gebroken, waarna de eigenlijke verwerking kan plaats vinden.
Mosterdzaad als voetbad is een oud middel bij verkoudheid en hoofdpijn.

MOSTERDASSORTIMENT
Duivels – Mosterd
|
 |
Zeer pittige Mosterd.
Met chilipepers en tabasco.Deze mosterd is geschikt voor de echte
sambal liefhebber. |
Dille – Mosterd
|
 |
Visgerechten, slaatjes, … Opwarmen kan voor gebruik in sauzen.
|
Zwolse – Mosterd
|
 |
Vervangt de naturelle – mosterd.
Zuivere mosterd met grove mosterdzaadjes.
Lekker smullen met een stukje kaas, een glaasje wijn, …
|
Honing – Mosterd
|
 |
Zeer fijne pittige mosterd, past zowel bij kaas als bij warme gerechten
(stoofvlees, konijn). |
Honing – Tijm – Mosterd
|
 |
Laat je verleiden door deze heerlijke mengeling
Past zowel op de boterham met kaas als bij warme gerechten. |
Mierikswortel – Mosterd
|

|
Scherpe en pikante mosterd door de toevoeging van mierikswortel.
Door het zure karakter van mosterd, een uitgebalanceerde combinatie
voor de liefhebber die durft!
Heerlijk bij een slaatje, koude of warme visgerechten zoals scampi’s,
zalm & roomsauzen |
Kruidnagel – Mosterd
|

|
Een sterk smakende mosterd, de naam zegt het al ” kruidnagel”
uitermate geschikt om uw gerechten op te krikken ofte combineren met spek
Lekker bij kalkoenlapjes, kipfilet, eendenborst, konijn, gehakt,…..
|
Kaas – Mosterd
|

|
Met fijngesneden mosterdzaadjes.
Opwarmen kan voor gebruik in sauzen. |
Knoflook – Mosterd
|

|
Voor de liefhebber van knoflook
Heerlijk bij visgerechten, kaas, …. |
Voor wie al de de soorten wil proeven en een grote pot is teveel,
dan hebben wij ook van iedere soort hotel – potjes |
 |
SAUZEN & DRESSINGS
Sinaasappel – rozemarijn – dressing
|
 |
Een zoete dressing op basis van stukjes sinaasappel en rozemarijn.
Bij saladedressing, als warme saus bij eendenborstfilet,
stukje gegrilde camembert, …
|
Gember – wasabi – dressing
|
 |
De Japanse mierikswortelpasta
Lichtgroen van kleur en met duidelijk aanwezige gembersmaak.
Een pittige dressing, bij salades, coquilles of warm bij tilapia filet, …
|
Mosterd – honing – tijm – saus
|
 |
Deze noemt men het tweelingzusje van de Mosterd – Dille Dressing.
Een uitgesproken tijm smaak, verrijkt met honing.
Bij salades, lamsvlees of een stukje geitenkaas.
|
Mosterd – dille – saus
|
 |
Het paradeplaatje van onze dressings.
Geweldig bij gerookte zalm, saladedressing, vis fondue, … |
Geroosterde Knoflook – dressing
|
 |
Een zachte en romige dressing op basis van knoflook.
Een basisdressing maar bovenal welkome toevoeging iedere keuken
Heerlijk bij gegrild vlees, Salade of zalm, …. |
Caesar – dressing
|
 |
Een klassieker! Romig en zacht.
Uitermate geschikt om uw ceasarsalade tot leven te brengen. |