Heerlijke Belgische fruitstropen

Loonse stropen

Haspegouw is het hart van de fruitstreek in limburg.
Honderduizenden fruitbomen boordevol verse vruchten, zover het oog reikt.
Het is met dit lekker fruit dat de Familie Bleus uit Borgloon; de ketels steeds opnieuw vullen

Na een grondige wasbeurt worden de 150-jarige koperen ketels gevuld met peren en appelen met daar bovenop een laag andere vruchten afhankelijk van de stroopsmaak die gemaakt wordt
Het gekookt fruit wordt uitgeperst  in een grote  drukpers. Door de hydraulische kracht wordt het sap gescheiden van de pulp. Het ongefilterde sap wordt vervolgens  door de centrifuge om het volledig te zuiveren van fruitresidu.
Na het oxyderen wordt de stroop in een koelbak overgedragen zodat de pectines de stroop vaster kunnen maken. Tenslotte koelt een warmtewisselaar  de stroop af zodat  ze nadien in potjes gevuld kunnen worden  

ECHTE LOONSE STROOP een vaste waarde op de tafel  en in de keuken.

De stroop troont op de ontbijttafel  tussen de boterhammen, raffineert karakterkazen en geeft een verfijnde toets aan gerechten in onze dagelijkse keuken … tot de complexe bereidingen van koks.

Ons assortiment Loonse Stroop

 

Aardbeienstroop

Ingedikt sap van peren, appels
en aardbeien

Frambozenstroop

Ingedikt sap van peren, appels
en frambozen

Kiwibessenstroop

Ingedikt sap van peren, appels
en kiwibessen

Rode bessenstroop

Ingedikt sap van appels, peren
en rode bessen

Mangostroop

Ingedikt sap van appels, peren
en mango’s

Braambessenstroop

Ingedikt sap van appels, peren
en braambessen

 

Ons assortiment Loonse stroop zonder toegevoegde suikers

 

Kersenstroop

Ingedikt sap van appels, peren,
kersen en krieken

Stekelbessen- of Kruisbessenstroop

Ingedikt sap van appels, peren
en stekelbessen

Kweeperenstroop

Ingedikt sap van appels, peren
en kweeperen

 

 

 

 

 

Pages: 1 2