Mosterd

Zwarte mosterd of bruine mosterd is een eenjarige kruidachtige plant in de kruisbloemenfamilie die voor haar zaden gekweekt wordt als specerij.
De plant heeft een bloemtros van gele bloemen.
De specerij mosterd wordt van de zaden van de plant gemaakt, waarbij het zaadomhulsel van hauw verwijderd wordt.
De olie waaruit mosterd gemaakt wordt komt uit de zaden.
Deze worden hiervoor gemalen of gebroken, waarna de eigenlijke verwerking kan plaats vinden.

Mosterdzaad als voetbad is een oud middel bij verkoudheid en hoofdpijn.

MOSTERDASSORTIMENT

Sinaasappel – mosterd

“Appeltjes van Oranje”

Met stukjes sinaasappel, lekker bij kalkoenlapjes, kipfilet en eendeborst

Duivels – mosterd

Zeer pittige mosterd.

Met chilipepers en tabasco.  

Kaas – mosterd

Met fijngesneden mosterdzaadjes.

Opwarmen kan voor gebruik in sauzen. 

Honing – mosterd

Zeer fijne pittige mosterd, past zowel bij kaas als bij warme gerechten
(stoofvlees, konijn) 

Dille – mosterd

Visgerechten, slaatjes, … Opwarmen kan voor gebruik in sauzen. 

Knoflook – mosterd

Heerlijk bij visgerechten, kaas, ….

Cranberry – mosterd

Wildgerechten, bij kaas, vleesgerechten, dressing, …

Naturel – mosterd

Zuivere mosterd met grove mosterdzaadjes. Lekker smullen met een stukje kaas, een glaasje wijn, … 

Basilicum – mosterd

Het aroma van basilicum komt uitstekend tot zijn recht in dipsausjes en bij vis. 

Vijgen – mosterd

Hier zijn geen woorden voor,… een heerlijk fruitig verrassende smaak. 

Peppadew – Mosterd

Een gladde mosterd op basis van Peppadew, licht pittig van smaak en geweldig te combineren met gegrild vlees.
geschikt als basis voor een licht pittige dressing

Piccallily − Mosterd

Lekker bij bonen, stamppot, brood, saus bij de friet, groentehutsepot met pickels

Wasabi − Mosterd

Pittige/scherpe smaak van de Japanse mierikswortel

 

SAUZEN & DRESSINGS

Sinaasappel – rozemarijn –  dressing

Bij saladedressing, als warme saus bij eendenborstfilet, stukje gegrilde camembert, …

Gember – wasabi – dressing

Een pittige dressing, bij salades, coquilles of warm bij tilapia filet, …

 Balsimico – dressing

Saladedressing, of bij carpaccio, smaakmaker die in geen enkele keuken mag ontbreken. 

Witte Truffel – dressing

Overheerlijk bij salades, stukje wild, …

Pepadew – dressing

Heerlijk bij gegrild vlees, salade of als marinade. Ook warm te gebruiken.

Vijgen – dip

Eerst een fruitige zoete smaak met daarna een pittig nasmaakje.

Mosterd – dille – saus

Geweldig bij gerookte zalm, saladedressing, vis fondue, …

Cranberry – port – saus

De saus voor wild, gevogelte en paté.

Als saladedressing of kaas dip.

Mosterd – honing – tijm – saus

Bij salades, lamsvlees of een stukje geitenkaas.