Gerookte look & zwarte gefermenteerde knoflook

U kunt bij ons ook terecht voor heerlijke gerookte knoflook
en zwarte gefermenteerde knoflook
(dit seizoen begint vanaf juli en eindigt rond eind december)

 kerstmarkt 2011-2012

 

Kerstmarkt Leuven “leuke cadeautjes kopen voor Kerst en Nieuwjaar”

 

kerstmarkt 2013 pa5

 Het voordeel van gerookte knoflook is:

  • dat deze veel langer bewaart, dus veel langer vers, sappig en pittig blijft
  • dat de knoflookadem vlugger weg is

De grote voedingswaarde van knoflook is te danken aan de meer dan 200 verschillende substanties die de plant bevordert:

  • vitaminen
  • aminozuren
  • enzymen
  • mineralen

Knoflook helpt mee aan de bestrijding van virussen, bacteriën en parasitaire schimmels.
Bovendien is het een antioxidant die niet alleen de gezondheid bevordert maar ook ons immuunsysteem stimuleert.

Andere manieren om knoflook te gebruiken:

  • pel de teentjes en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met peper, dek af en laat een half uur braden bij 175°C.
  • Laat de knoflookteentjes goudgeel aanstoven in olijfolie. Kook ze daarna in melk tot ze goed zacht zijn. Serveren op een bedje van sla.
  • Breng water aan de kook met een gepelde teen knoflook. Laat 3 minuten zachtjes koken en verwijder de look. Gebruik het water om eieren in te pocheren.
  • Stop een teentje knoflook in een ui en laat bakken.

 

EN VERGEET NIET!!
Hoe meer je knoflook snijdt of snippert, hoe sterker zijn smaak.
Om een scherpe en intense knoflooksmaak te hebben, bak je hem best snel aan.
Voor een bittere smaak laat je hem lichtjes donker kleuren.
Hoe langer je knoflook kookt, hoe zoeter hij wordt.
Door hem op een klein vuurtje te braden, krijgt hij meer een notensmaak.

Zwarte gefermenteerde knoflook

 

zwarte knoflook3